Geschiedenis

De historie van ‘t Spuihuis gaat terug tot de 15e eeuw. Boven de Grebbe, een waterloop, die in de middeleeuwen door de stad stroomde, is `t Spuihuis gesitueerd om als een sluis te dienen. In ‘t Spuihuis zijn allerhande onderdelen van de vroegere gebouwen uit de middeleeuwen en uit de 18e eeuw opgenomen. Aan de achterzijde is dit nog te zien.

 

Het gebouw heeft in de loop der tijd verschillende bestemmingen gekend: woning voor een sluiswachter, onderkomen voor een brandspuit, een arbeiderswachtlokaal, een sluisinrichting, woning van de havenmeester en pakzolder. In 1838 is ‘t Spuihuis herbouwd en is de klok uit de vroegere Spuitoren opgenomen in het torentje op het dak. In 1976 volgde een restauratie. Restaurant ‘t Spuihuis opende voor het eerst de deuren in 1996.

Anno 2017

Al sinds 1996 heeft ’t Spuihuis een prachtige reputatie in onze fijne omgeving Bergen op Zoom. Onze stijl blijft altijd een Franse basis houden, maar we wijken ook uit naar de internationale en regionale kookstijlen en ingrediënten. Na 20 jaar is er natuurlijk een hoop veranderd in de gastronomie. Gelukkig zijn wij hierin mee veranderd naar een voor ons zeer fijne en stabiele basis. In deze basis weten wij u als gast enorm te waarderen en voorop te plaatsen.

 

De sfeer is bij ons te omschrijven als romantisch, rustgevend, robuust, klassiek met moderne details. In de lente- en zomermaanden is ons Frans terras een zeer fijne plaats om te vertoeven. Wijntonnen, zinken teilen, verse bloemen, strak linnen op tafel, verwarmde plaatsen en fijn meubilair. Onze gasten noemen het niet voor niets ‘Klein Frankrijk’.

 

In de afgelopen jaren zijn wij telkens opgenomen in restaurantgidsen als ‘Lekker 500’ (waar de beste 500 restaurants van Nederland in staan) & ‘Gault Millau’ . We hebben een Prijs|Plezier vermelding, wat inhoudt dat u een uitstekende maaltijd kunt verwachten voor een fijne prijs.

 

Sinds januari 2017 zijn wij, Astrid & Rene, de trotse eigenaren van ‘t Spuihuis. Na jaren onszelf opgewerkt te hebben is ons ultieme doel bereikt door nu zelfstandig te ondernemen wat wij met enorm veel bezieling en plezier doen. Astrid als Gastvrouw en Rene als Chef-Kok. Wij zijn omringd door jong talent wat ons dag in dag uit ondersteunt in onze onderneming. We zijn jong en ervaren en zetten alles op alles om voor u als gast een mooie lunch of diner te verzorgen in ons Spuihuis.

 

Met Gastvrije Groet,

 

Astrid & Rene